Een van mijn doorlopende projecten is het visualiseren van mijn slechthorendheid. Zowel emotioneel als praktisch heeft dit gehoor een groot impact op mijn leven, maar het blijft een vrij onzichtbare handicap; mensen die me voor het eerst ontmoeten hebben vaak in de eerste instantie niet door dat ik zo slecht hoor. Maar ook mensen die me al erg lang kennen, zullen niet elk aspect begrijpen. Daarom teken ik vaak hoe het is om slechthorend te zijn, en wat dat met mij doet. Die tekeningen zijn echt een eye-opener voor iedereen, en voor mij is het een opluchting om eindelijk uit te kunnen leggen waar ik tegen aan loop!

Daarnaast heb ik meegewerkt aan een aantal projecten voor slechthorenden, zoals de website Erbij Horen van stichting Hoormij; presentaties van de Nederlandse Schrijftolken Vereniging; en illustraties voor audiciens. 

 

Wil je meer lezen over mijn ervaringen? Neem dan een kijkje op mijn Hearing Hard – Instagram account. Door mijn verhaal te delen, krijgen ook andere slechthorenden (h)erkenning, en kunnen zij op hun beurt ook aan anderen laten zien wat hun ervaringen zijn.