Hoorzorg Van Looveren benaderde mij met de vraag of ik hun wilde helpen met een set intake kaarten voor hun praktijk. Hun insteek was om met behulp van de kaarten heel veel situaties visueel te maken, zodat ze een goed intake gesprek kunnen hebben met hun cliënten. En zo een duidelijk beeld kunnen vormen van de hoorzorg die nodig is.

Ik vond het natuurlijk een prachtig project. Hoe vaak heb ik zelf niet bij een audicien gezeten met de vraag waar ik precies tegen aan loop met mijn gehoor. Maar waar ik op dat moment er niet zo 1-2-3 op kon komen, omdat het gewoon ontzettend veel is. Al die dingen waar je tegen aan loopt in het dagelijkse leven, waarvan het ene wat moeilijker is dan het andere, of belangrijker, of juist niet. Ik vond het heel lastig om dat op een rijtje te zetten, en vaak dacht ik achteraf: hé, daar wil ik het nog over hebben. Zo mis je in zo’n gesprek vaak het hele plaatje.

Maar, gelukkig is er nu deze toolbox. En kunnen audiciens heel veel situaties aan de hand van illustraties en vragen aan hun cliënten voorleggen. Daarbij kunnen ze de kaarten gelijk sorteren op bijvoorbeeld de moeilijkheidsgraad, om zo een goede keuze te kunnen maken voor het  juiste hoortoestel. De client is op deze manier ook super betrokken en kan meedenken met het kiezen van de juiste oplossing. Echt maatwerk!

Het set als geheel is prachtig geworden! Een enorm uitgebreide stapel met meer dan 50 situaties, met achter op elke kaart verdiepende vragen. We zijn er heel erg trots op. En wat ontzettend fijn dat er zo weer een stap wordt gezet richting betere zorg voor slechthorenden!