Waar ben ik nu mee bezig?

De droom om dit boek uit te geven, bestaat al lang. Eigenlijk sinds dat eerste boekje dat ik gemaakt heb voor mijn afstudeerproject. Maar ‘zomaar’ even een boek maken, dat ging helaas niet. De ‘gewone’ illustratie opdrachten kregen steeds voorrang, en ik was druk met mijn gezin van 3 jonge kinderen. Ook heb ik véél minder energie dan een gewoon horend iemand. Alles tegelijk doen, ging dus niet.

Afgelopen zomer heb ik een startsubsidie aangevraagd bij Stimuleringsfonds Creatieve Industrie – en die is toegezegd! Echt fantastisch, want met deze subsidie kan ik echt tijd vrij maken om aan mijn boek te werken, én heb ik een potje voor alle kosten die er bij komen kijken.

 

Een korte samenvatting van waar ik mee bezig ben: 

·         Ik heb een mentor die mij helpt om het traject uit te stippelen. Zelf kan ik wel 20 dingen bedenken om te doen, maar weet ik niet goed waar ik moet beginnen. Deze mentor helpt mij om vooruit te plannen, maar ook om te beslissen wat nú belangrijk is.

·        Ik heb een opzet bedacht voor het boek (een stuk of 15 onderwerpen, waarmee ik de hoofdstukken ga vormen). Deze kapstok heb ik ook al grof uitgewerkt, met een stuk tekst en een lijst illustraties bij elk onderwerp.

·         Daaruit blijkt dat er nog wat ‘gaten’ zijn. Om die op te vullen, maak ik veel afspraken met experts. Mensen die zelf slechthorend zijn, of veel werken met slechthorende cliënten. De wereld van gehoorverlies is natuurlijk véél breder dan dat van mij alleen! ( Lijkt het je leuk om ook input te leveren of mee te denken? Voel je vrij om mij te mailen!  info@geeske-illustrations.nl )

·         Er zijn in de Engelssprekende wereld veel verschillende boeken te vinden over gehoorverlies. Ik lees er zo veel mogelijk! 😊

·         Ik heb een vormgever gevonden, die mij helpt nadenken over de looks van dit boek.

·         Zelf uitgeven of met een uitgever in zee gaan? Een enorm grote vraag! Ik spreek veel mensen die hier verstand van hebben. Ondertussen krijg ik hier een beter beeld van. Momenteel neig ik naar laten uitgeven. In april ga ik dus veel energie steken in het benaderen van uitgevers. Heb jij op dit gebied nog tips? Dan hoor ik dat graag!

·         Er is een working title voor het boek: Als je oren niet horen…

·         Eind maart ga ik naar het congres “ Let’s Connect”. Hier hoop ik veel mensen te vertellen over mijn boek. Zo probeer ik een breed draagvlak te creëren voor dit boek.  

En natuurlijk deel ik heel veel over het proces via Instagram!

Schrijf je hier in voor een maandelijkse update: