Soms kom je dingen tegen, waarvan je denkt: had ík dat maar kunnen gebruiken vroeger! Zoals deze werkboeken die kinderen en jongeren helpen om om te gaan met hun emoties, met name met somberheid. Somberheid, depressiviteit – het is vaak een gevolg van slechthorendheid. Je buitengesloten voelen, je emoties niet kunnen verwoorden, dingen die niet lukken of gewoon veel missen – het zijn allemaal lastige dingen om te verwerken, al helemaal als kind of tiener.

Heel tof om dus voor deze werkboeken van Deelkracht illustraties te mogen maken! En zo leuk, de versie voor de kinderen mocht met heuse bijtjes. Ik teken weinig dieren, dus dat was een nieuwe uitdaging. Maar ze zijn erg leuk geworden, en ik werd er zelf helemaal blij van. 😊

Sowieso is werkboeken illustreren ontzettend leuk. Een ingewikkeld concept? Dan maak ik die duidelijk met een heldere illustratie. Of moet er juist een bepaald gevoel neergezet worden? Dan breng ik dat in beeld. Digitaal (zoals deze) of juist analoog, passend in de huisstijl of juist heel anders. Met illustraties kan je veel kanten op, waardoor je dus mooi aanvullend beeldmateriaal kan neerzetten.  Zo krijgt je concept, theorie of verhaal een krachtige boost!